Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozmícháme vejce, ocet, rozpuštěný tuk a sůl, pomalu přidáme do připravené mouky a nožem zpracujeme. Těsto rukama dobře vypracujeme, uděláme z něho dva bochníky, které přikryjeme teplou nádobou a necháme asi ½ hod. odpočívat. Bochník na pomočeném ubruse trochu vyválíme a hřbetem rukou ho vytahujeme do šířky a do délky. Těsto pokapeme rozpuštěným máslem , posypeme opraženou strouhankou a klademe na ně připravenou náplň. Pomocí ubrusu těsto svineme a dáme na vymaštěný plech. Potřeme máslem (potíráme ho i během pečení) a pomalu pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený moučník hned po vytažení z trouby znovu potřeme rozpuštěným máslem, aby byl křehký. Nakonec pokrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.