Postup přípravy
Těsto: Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme na pláty podle velikosti plechu. Na plech vymazaný sádlem a vysypaný polohrubou moukou vložíme 1 plát těsta (těsto přenášíme na plech pomocí válečku, kterým jsme vyvalovali těsto). Ta těsto dáme rozvařená jablka, posypeme podle chuti skořicí a přikryjeme druhým plátem. Okraje plátů přimáčkneme k sobě, aby jablečná náplň nevytekla. Povrch těsta propícháme vidličkou (vždy ve vzdálenosti 5×5 cm). Pečeme při 180 ͦ C.
Náplň: Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky a rozvaříme s cukrem dle chuti, necháme vychladnout a přidáme mletou skořici.